Meteen naar de inhoud

Sprekers

Jurgen van Teeffelen

Een kijkje onder de motorkap van een Vuelta-renner. Nederland is een fietsland bij uitstek maar lang niet iedereen kan zomaar een profwielrenner worden, laat staan meefietsen in de Vuelta. Wat moet een topcoureur allemaal kunnen en wat vraagt een drieweekse grote wielerronde als de Vuelta van een renner? Hoe zien de beenspieren van een sprinter er aan de binnenkant uit en hoe die van een klimgeit? Wat eet en drinkt een wielrenner eigenlijk op een koersdag en hoe kan hij de bekende ‘slechte dag’ vermijden?

Jurgen van Teeffelen (1968) is freelance sport- en wetenschapsjournalist sinds 2014. Tot die tijd werkte hij als gepromoveerd fysioloog aan universiteiten in Nederland en de Verenigde Staten. Jurgen schrijft graag over wetenschap in relatie tot sport en bewegen. In 2019 verscheen zijn boek ‘Het maakbare uur; een zoektocht naar de ultieme wielerprestatie.’ Jurgen is co-host van de Slimmer Presteren Podcast en wetenschapsredacteur bij het televisieprogramma Sportlab Sedoc. Voor meer informatie: www.jurgenvanteeffelen.nl

Daan Marsmans

Daan is een ultra duursporter in hart en nieren en fietst dan ook gerust een tocht van een paar duizend kilometer. Een van zijn knappe prestaties is het winnen van de Race Around The Netherlands, waarbij hij ruim 1900 km in 82 uur aflegde.

Maarten Ducrot, Gudo Kramer, Iris Slappendel en Daniel Abraham Gebru

Deze vier grote namen uit de wielerwereld zullen hun licht laten schijnen over inclusie in de wielerwereld. Maarten Ducrot is prof geweest bij onder anderen TVM en natuurlijk de commentator van het wielrennen bij de NOS. Gudo Kramer is de huidige directeur van topsport Gelderland en ex-teammanager bij het Marco Polo cycling team, een team voor talenten uit niet-traditionele wielerlanden. Iris Slappendel is prof geweest bij onder anderen Rabobank-LIV. Na haar carrière is ze haar eigen fietskledingmerk gestart: IRIS. Bij dit drietal sluit de Paralympisch kampioen wielrennen van RIO 2016 aan: Daniel Abraham Gebru. Dit viertal zal rond 18:00 hun inzichten over de staat van inclusie in de wielerwereld delen op het GenDX stage.

Vera Koedooder

Vera Koedooder is een ex-profwielrenster. Ze reed wedstrijden op zowel de weg als de baan en heeft in haar carrière meerdere successen behaald zoals gouden medailles op verschillende wereldbekers op de baan en podiumplaatsen in klassiekers. Tegenwoordig maakt Vera haar eigen podcast: Koerage! Tussen 13:00 en 14:00 kun je al je vragen stellen aan Vera op de 2e etappe!