Meteen naar de inhoud

Activiteiten

De Vuelta Fietshub

De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorp. Een minifestival, waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen. Loop naar binnen door de toegangspoort van de Vuelta Fietshub en waan je in een dorp met eigen regels.

Kinderen kunnen zich uitleven op de pumptrack! De mobiele BMX-baan vormt het middelpunt van het fietsdorp. Pak een BMX of step en ontdek hoe de techniek op de pumptrack werkt! Niet alleen fietsend en steppend kun je de baan over, ook rollend op je skates, longboard, rolstoel en loopfiets kun je over de bulten van de baan! 

De pumptrack is niet zomaar een baan, deze is gemaakt van gerecycled plastic in ’s werelds grootste 3D-printer. Dit initiatief van Stichting Pumptrack zorgt niet alleen voor veel speelplezier maar ook bewustzijn over duurzaamheid en het milieu! 

vueltafietshub.nl

Union Salsa Dance Company

Union Salsa is ontstaan in 1984. Daarmee is het veruit de langst bestaande salsadansschool in Utrecht. Oprichter Enrique wilde destijds de Zuid-Amerikaanse cultuur positief onder de aandacht brengen van het Nederlands publiek en alle latino’s een plek bieden om feest te vieren. Zo ontstonden de eerste salsafeesten. Al snel werden deze ook populair onder de Nederlandse inwoners van Utrecht. Ook hen werden de fijne kneepjes van de Zuid-Amerikaanse dansstijlen geleerd, en met groot succes. Union Salsa groeide uit tot een fenomeen in Utrecht en is hiermee de grondlegger van de Utrechtse salsa scene. Bovendien heeft de dansschool in Utrecht het grootste aanbod aan danslessen.

unionsalsadancecompany.nl

Holland Sport Wielerbaan powered by Domkop

Op ons terrein kun je, onder aanmoediging van Willie van Café Domkop, tegen elkaar strijden op de befaamde Holland Sport Wielerbaan. Misschien eindig je zelfs wel bovenaan het klassement!

Rodeostier

Kun jij jezelf in evenwicht houden op deze losgeslagen Toro? Probeer het uit op ons festival!

Sportmeesters

De sportmeesters zullen met een hele grote knipoog allerlei spelletjes spelen. Of het nou trefbal, touwtje springen, badminton of mega twister is…Niks is te gek voor deze mannen!!

Wattcycling

Wil jij kijken of je net zo’n hoge piek hebt als Fabio Jakobsen, of proberen de indrukwekkende wattages van Pogačar te evenaren. Dan moet je bij Wattcycling zijn, hier kun je aan je vrienden laten zien dat jij echt wel een stukje kan trappen!

Glittertattoo’s

Wil je een mooi aandenken aan ons festival, laat dan bij Mirjam een glittertattoo zetten!